image

Eerlijk is eerlijk, met een blowtje op het werk kan ik beter dealen met mijn collega’s en baas. Ik ben dan zoveel relaxter, weet je.

Cannabis heeft naast het bewustzijnsverruimende effect ook een verdovend effect, waardoor je relaxt wordt. Sommige mensen zijn extra gevoelig voor de effecten van cannabis, waardoor ze niet per se relaxt worden, maar last krijgen van concentratieproblemen en (tijdelijk) geheugenverlies. In incidentele gevallen kan cannabisgebruik ook leiden tot hallucinaties, angstaanvallen, depressies en psychoses. In alle gevallen geldt: als je cannabis hebt gebruikt, bijvoorbeeld door het roken van een jointje. Dan ben je onder invloed. Lees meer over de afbraak van drugs in je lichaam.

Feit
Fabel

Van alcohol krijg je meer zin in sex.

Dat is waar, maar ehh…de prestaties worden wel minder. Alcohol heeft een verdovend effect op al je spieren. Lees meer over de effecten van alcohol.

Feit
Fabel

Als je eenmaal naar het toilet bent gegaan, blijf je gaan.

Fabeltje! Het maakt niet uit wanneer je gaat, het is normaal dat je door alcohol meer naar het toilet moet dan gewoonlijk. Ga dus vooral wanneer het jou uitkomt, niet wanneer je het niet meer op kunt houden. Lees meer over het effect van alcohol. 

Feit
Fabel

Mijn stofwisseling werkt erg snel en daardoor hebben alcohol en drugs bijna geen effect op mij.

Fabeltje! Je stofwisseling heeft geen invloed op het effect van drank of drugs. Je bent dus zeker onder invloed. Als je erg gewend bent aan alcohol- en/of drugsgebruik is het wellicht moeilijker om de signalen waar te nemen, maar ze zijn er wel degelijk. En wanneer je onder invloed bent dan zal je lichaam de alcohol en/of drugs moeten afbreken. Lees meer over alcohol, drugs en medicijnen.

Feit
Fabel
Meer feitjes & fabels laden

Tekst 1

 

 

Test 6

  1. Tekst in het blok

    1

  2. 2
  3. 3
  4. 24
  5. 123

Tekst

Consistent verslavingspraktijk
De veiligheidskundige
Partner worden van WAD? Dat kan!
Advocaat geevers
Trafieq

Tekst 3

 

Tekst 4