image

Alcohol maakt je dom, het breekt je hersencellen af.

Nee, dit klopt niet helemaal. Na een goede nacht slapen zijn de hersencellen weer hersteld. Wel is bekend dat het geheugen van mensen die regelmatig en langdurig drinken slechter gaat presteren.

Meer weten over de effecten van alcohol? Kijk dan bij Effecten van alcohol

 

Feit
Fabel

Van alcohol krijg je meer zin in sex.

Dat is waar, maar ehh…de prestaties worden wel minder. Alcohol heeft een verdovend effect op al je spieren. Lees meer over de effecten van alcohol.

Feit
Fabel

Ik kan veel (alcohol) hebben, want ik ben groot en sterk.

Zware mensen kunnen meer drinken dan mensen met minder gewicht. Dat is waar. Alcohol wordt via het bloed opgenomen in het hele lichaam en over de totale hoeveelheid lichaamsvloeistof. Een zwaar lichaam bevat meer vloeistof, de alcohol wordt meer verdund dan in een lichaam met en laag gewicht en minder vloeistof. Maar ook zware en grote mensen hebben op een zeker moment een te hoog alcoholpromillage in het bloed om nog te mogen rijden of werken.. Meer lezen over de opname van alcohol in je lichaam.

Feit
Fabel

Van sterke drank voel je je the day after slechter dan van bier..

Dit is een fabeltje. Het gaat om de hoeveelheid alcohol die je binnenkrijgt. Het maakt niet uit wat je drinkt. Lees meer over de afbraak van alcohol door je lichaam. 

Feit
Fabel
Meer feitjes & fabels laden

Tekst 1

 

 

Test 6

  1. Tekst in het blok

    1

  2. 2
  3. 3
  4. 24
  5. 123

Tekst

Consistent verslavingspraktijk
De veiligheidskundige
Partner worden van WAD? Dat kan!
Advocaat geevers
Trafieq

Tekst 3

 

Tekst 4