image

Alcohol maakt je dom, het breekt je hersencellen af.

Nee, dit klopt niet helemaal. Na een goede nacht slapen zijn de hersencellen weer hersteld. Wel is bekend dat het geheugen van mensen die regelmatig en langdurig drinken slechter gaat presteren.

Meer weten over de effecten van alcohol? Kijk dan bij Effecten van alcohol

 

Feit
Fabel

Witte wijn is gezonder dan rode wijn.

Fabeltje! Er schijnt in witte wijn minder suiker te zitten dan in rode, maar in rode wijnen zitten weer meer antioxidanten waardoor het ‘beter’ is voor je gezondheid. Gezond bezig? Ga dan dus voor rood (met mate).

Feit
Fabel

Een snuifje cocaïne na het drinken maakt je weer nuchter.

Fabel! Je bent dan dubbel onder invloed, zowel van alcohol als cocaïne. Alcohol verdooft en cocaïne maakt je actief, maar let op! Je bent dan níet nuchter. Lees meer over afbraak van alcohol en afbraak van drugs in je lichaam.

Feit
Fabel

Ik ben opgegroeid met alcohol. Iedereen in mijn familie drinkt en daarom kan ik er beter tegen dan iemand die af en toe drinkt.

Fabel. Laat je niet foppen! Wanneer je alcohol drinkt wordt dit opgenomen door je lichaam. Hoewel door gewenning niet bij iedereen de signalen even duidelijk zullen zijn, zal het bloedalcoholgehalte (BAG) een promillage geven. En ook bij ervaren gebruikers zal dit op een gegeven moment te hoog zijn om nog te mogen rijden of werken. Lees meer over signalen van alcoholgebruik.

Feit
Fabel
Meer feitjes & fabels laden

Tekst 1

 

 

Test 6

  1. Tekst in het blok

    1

  2. 2
  3. 3
  4. 24
  5. 123

Tekst

Consistent verslavingspraktijk
De veiligheidskundige
Partner worden van WAD? Dat kan!
Advocaat geevers
Trafieq

Tekst 3

 

Tekst 4